Wij informeren u graagBlog

Misschien toch eens nadenken om te starten met je webshop?


Misschien toch eens nadenken om te starten met je webshop?

Ongeziene tijden: alle niet-essentiële fysieke winkels zijn gesloten. Dat betekent geen inkomsten tenzij je webshop toch iets kan goedmaken.

Nog geen eigen webshop? Misschien het ideale moment om er toch eens werk van te maken?

Het opstarten van een webshop voor jou als lokale handelaar kan op zich relatief snel gebeuren. Hierbij de taken waar volgens onze ervaring het meeste werk in kruipt:

 

Het verzamelen van alle productinformatie

Bij voorkeur gestructureerd in Excel. Denk hierbij aan artikelnaam, prijs, btw-percentage, maar ook attributen zoals kleur, maat,... Wij helpen je graag op weg met de start hiervan.
Je Excel-bestand laden wij vervolgens in onze applicatie zodat deze beschikbaar zijn voor je webshop.

 

Het verzamelen van productfoto's

Een webshop zonder productfoto's verkoopt heel moeilijk. Klanten willen graag een visuele bevestiging van het product dat ze gaan kopen. Mogelijks kan je goede productfoto's van je leverancier krijgen? Of ga desnoods zelf aan de slag om productfoto's te nemen. Met bijna elk hedendaags digitaal fototoestel of zelfs smartphone kan je kwalitatief voldoende foto's nemen.

 

Nadenken over de juiste rubricering

Je productgamma moet voor je klant ook makkelijk te vinden zijn. Denk dus ook even na over de rubrieken en subrubrieken waar je je producten in onder wil brengen. Je kan dit steeds op elk moment aanpassen en verbeteren.

 

Enkele tips & opmerkingen

  • Je webshop zal nooit 100% klaar zijn. Wacht dus niet op die 100% om echt te starten. Zolang je niet start kan je ook niets verdienen
  • Wees in deze crisistijden niet te streng voor jezelf. Natuurlijk kan een professional een half uur aan elke productfoto werken om hiervan het beste beeld ooit te maken. Maar dat is nu even niet aan de orde.
  • Een webshop zal nooit het volledige verlies van je fysieke winkel compenseren, maar het kan een verschil zijn tussen totaal geen inkomsten en toch een deel inkomsten.
  • Denk ook na over de verzendkosten die je wil aanrekenen. Overweeg om tijdens deze coronacrisis bestellingen zelf te bezorgen in de buurt van je eigen gemeente. 

 

Meer info? Vragen? Contacteer ons